Tarta cu mure

Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate. Din aluatul pastrat se fac floricele car

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • 50 g alune
  • 50 g zahar pudra
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura: 5 foi gelatina
  • 50 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 250 frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 300 g mure

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate.

Din aluatul pastrat se fac floricele care se coc.

Se pune o foaie de copt peste aluat si se presara boabe de porumb. Se coace in cuptor circa 10-15 minute, apoi se scoate hartia si se lasa aluatul pana se rumeneste.

Se pune gelatina la inmuiat si se dizolva.

Se amesteca frisca cu laptele fierbinte, se adauga gelatina si se bate bine.

Se amesteca smantana cu zaharul, gelatina, frisca si murele.

Se toarna compozitia peste aluat si se lasa la rece.

Deasupra se pun floricele din aluat
Se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

A fost atat de buna ciorbita asta!V-o recomand cu drag

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca