Tarta Raffaello

Tarta Raffaello este o alta varianta a bomboanelor Raffaello, la fel de delicioasa si savuroasa,ideala pentru aniversarile din familie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 350 gr biscuiti digestivi
  • - 150 gr unt moale
  • Ingrediente crema:
  • - 400 ml lapte cocos
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 foi gelatina (10 gr)
  • - 500 gr mascarpone
  • - 100 ml pina colada (lichior cocos)
  • - raffaello
  • * fulgi de migdale
  • * fulgi de cocos

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.

Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P).

Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.

Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Pofta Buna!


Tarta Raffaello se serveste rece, cu fulgi de cocos presarati desupra si/sau fulgi de ciocolata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii