Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se
Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se razaleste. Unutl sau margarina se amesteca cu zaharul pana se face spuma. se adauga unul cate unul galbenusurile apoi romul. Ciocolata se amesteca cu migdalele si praful de copt. Albudurile se bat spuma si se adauga o data jumatate apoi cealalta jumatate.. Aluatul se pune intr-o forma de 28 cm cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180�C, cca 25 minute. Apoi se scoate blatul se lasa la racit si se scoate din forma. Frisca de menta se imparte in doua si fiecare se amesteca cu cate 1 pachet intaritor. Crema se pune peste blat, sus foarte putin aratand ca o cupola.
Pt impodobit se bate frisca se pune in sprit , cu forma de stea si se orneaza tortul. Se poate presara cacao deasupra si cele 8 bucati de ciocolata ramase se taie in doua (triunghi) si se folosesc ca ornament. Se serveste rece.
Tipp: Daca servesc si copii romul se poate inlocui cu suc de portocale.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii