Tortul Alex este un tort ciocolatos, delicios si ideal pentru zilele festive.
Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul.Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam faina in ploiea,cacaoa si esenta. Dam la cuptor la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema 1 -Topim lingura de margarina la foc mic,dupa adaugam laptele amestecat cu zahar si plicurile de zahar vanilat.Cand vedem ca da sa fiarba adaugam repede amidonul dizolvat cu putin lapte. Amestecam putin pana cand incepe sa se ingroasa si o luam de pe foc. Dupa lasam sa se raceasca si amestecam cu crema de branza.
Crema 2 -Punem laptele la fiert. Amestecam lingurile de cacao cu zaharul si faina. Cand vedem ca laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia peste si amestecam pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea: taiem blatul in 3 feli subtiri. Asezam o felie o insiropam adaugam prima crema. Iar o felie de blat insiropam,dupa crema ciocolata si ultima felie de blat insiropam. Decoram cu frisca. Eu am pus si o lingura de cacao la sfarsit in frisca ca sa iasa un decor frumos. Floricele is cumparate dar is comestibile.
Tortul Alex se serveste rece, ornat dupa gustul si fantezia fiecaruia.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii