Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema.
Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao.
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul incins la cuptor (trebuie incins la cuptor, pentru a nu se lasa albusul) si se continua baterea. Faina se amesteca cu nucile macinate si se incorporeaza in albusurile batute, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se introduce in cuptorul incins pentru cca 20-25 minute. Blatul se taie pe din doua cand este inca fierbinte si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile de ou se amesteca cu zahar, cacao si unt topit; compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, se adauga esenta de rom si se omogenizeaza bine crema obtinuta. Se umple blatul, avand grija sa se pastreze crema pentru fata prajiturii. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa la rece cca 2-3 ore. Se portioneaza conform dorintei. Tortul Alexander este o prajitura deosebita, care se poate consuma la orice ora, fara a se tine cont de caloriile in plus.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii