Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema.
Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao.
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul incins la cuptor (trebuie incins la cuptor, pentru a nu se lasa albusul) si se continua baterea. Faina se amesteca cu nucile macinate si se incorporeaza in albusurile batute, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se introduce in cuptorul incins pentru cca 20-25 minute. Blatul se taie pe din doua cand este inca fierbinte si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile de ou se amesteca cu zahar, cacao si unt topit; compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, se adauga esenta de rom si se omogenizeaza bine crema obtinuta. Se umple blatul, avand grija sa se pastreze crema pentru fata prajiturii. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa la rece cca 2-3 ore. Se portioneaza conform dorintei. Tortul Alexander este o prajitura deosebita, care se poate consuma la orice ora, fara a se tine cont de caloriile in plus.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa