Tort Alina

Aceasta reteta de tort este foarte simpla si gustoasa. Pentru pregatirea acestui tort aveti nevoie de ciocolata, frisca, budinca, faina, zahar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Blat: Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea. Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Crema 1: Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de ciocolata.Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.Se scoate blatul din forma.Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei. Se pune din nou blatul si adauga crema de ciocolata.Se da la frigider 30 de minute.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca la prima crema. Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de vanilie. Se introduce din nou la frigider pentru 1 ora.


Se orneaza cu frisca, dupa imaginatia fiecaruia.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...