Tort Amico

Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 250g unt
  • 150g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 340g zahar
  • 250ml lapte
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • essenza de vanilie
  • 2oua
  • Crema de pepene galben: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 250g pepene galben taiat bucati
  • Crema cu banane si alune: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 3 banane taiate rondele
  • 100g alune sfaramate
  • Sirop pentru insiropat blatul: 100ml cappuccino
  • 2 linguri cognac

Mod de preparare

Blat:

Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.

Se lasa la racit vreo 15 minute.

Apoi se adauga faina si praful de copt.

Apoi ouale batute si essenza de vanilie.

Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)

Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema de pepene galben:

Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.

Crema de banane si alune:

Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.

Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.

SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.

Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.

Asamblarea tortului

Blatul de tort se taie in trei parti.

In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.

Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.

Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.

Incheiati cu ultimul blat insiropat.

Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte

A doua zi scoateti tortul din forma.

Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich

  Acest aperitiv suedez elegant si usor de preparat, numit Raksmorgas sau Open shrimps/prawns sandwich mi-a venit in...

Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca