Tort aniversar

Prepararea blatului: Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul. Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 100 g amidon din cartofi
  • 100 g unt
  • 4 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 pachetel praf de copt
  • un varf de sare
  • Pentru insiropat blatul:
  • Compot mix de fructe
  • lichior de portocale
  • Crema pentru tort:
  • dulceata de caise
  • fructe din compot
  • 250 g smantana
  • 50g zahar

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul.

Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat galbenusurile cu zaharul si cu varful de sare, am adaugat untul topit, apoi faina cernuta cu amidonul, vanilina si praful de copt.

Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in galbenusuri apoi am pus totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor la 170° pt cca. 50 min si apoi proba cu scobitoarea.

Blatul odata racit l-am taiat in trei; am desfacut o cutie de mix de fructe si am scurs fructele. Am insiropat blaturile cu sucul din cutie si cu ceva lichior de portocale.

Am uns fiecare blat cu dulceata de caise, apoi am frecat smantana cu zahar, am amestecat cu fructele din compot bine scurse si-am inceput a construi tortul.

Am pus primul strat de frisca cu fructe, blatul de mijloc, ultimul strat de frisca.

Am pus capac l-am ambalat si apoi l-am bagat in frigider unde a stat cateva ore.

L-am decorat dupa inspiratia de moment.
Reteta Tort aniversar a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu crema

Tiramisu

Diplomat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca