Tort Aniversar

Tortul Aniversar poate fi pregatit cu orice ocazie de sarbatoare. Este un tort clasic cu crema de unt si cacao, glazura si blat insiropat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 350g faină
  • 250g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahăr vanilat
  • o linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 150ml ulei
  •  
  • Pentru cremă:
  • 250g de unt
  • 200g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 4 galbenuşuri
  •  
  • Pentru glazură (frişcă):
  • 300g smântână nepasteurizată
  • 300g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  •  
  • Sirop pentru blat:
  • 800ml apă
  • 8-10 linguri de zahăr
  • Pentru frunzele de ciocolată: 3 patrăţele ciocolată menaj!

Mod de preparare

Pregăteşti blatul aşa:
Galbenuşurile separate împreună cu 150g din cantitatea de zahăr, se bat împreună cu un praf de sare şi un plic de praf de copt la bell marine, mestecând încontinuu să nu se lipească, până capată consisţenţa unei smântâni groase.
Vasul trebuie să aibe fundul rotunjit (să nu se lipeasca pe margini).
Se bat separat albuşurile până pe spumeaza puţin, după aceea se adaugă restul de zahăr treptat, se pune zahărul vanilat şi coaja de lămaie.
Luăm amestecul cu galbenuşuri, punem 2 linguri de faină, dupa care punem uleiul alternativ cu alte două linguri de faină, iar pe urma adaugăm crema cu albusuri şi faină.

Pregăteşti crema aşa:
Se alifiază zaharul cu ultul până devine o cremă, se adaugă galbenuşurile unul câte unul şi cacaoa.
Daca iti doresti crema sa fie de altă culoare, în loc să adaugi cacao, poţi adăuga sirop de sfeclă sau suc de spanac stoarse.

Pregăteşti frişca aşa:
Încorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul până obţin o compoziţie consistentă. Nu continui baterea, că se poate tăia.

Pregăteşti frunzele de ciocolată aşa:
Ciocolata se pune intr-un vas la bell marin până se topeşte, se pune intr-un poş (pungă specială) sau cornet de hârtie şi se toarnă pe o coala albă frunze de stejar, apoi se pun în congelator până se întăresc.

Asamblezi tortul aşa:
Tai blatul în 3 foi, însiropezi pe rând fiecare foaie, pui cremă între blaturi, iar deasupra, peste cea de-a treia foaie de blat, adaugi glazură. Adaugi crema pe tort în forma pe care ţi-o doreşti, împreună cu frunzele de stegar.



Tortul Aniversar se serveşte cu un pahar de şampanie şi multă voie bună!

Să aveţi poftă! :)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca