Tort aniversar cu doua creme

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorpo

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 80 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema 1:
  • 250 gr frisca
  • 150 gr lapte
  • 1 plic creme ole
  • Crema 2 caramel
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • Decor
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.

Crema 1

Se pune intr-un bol toate ingredientele (frisca , laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.

Crema 2

Se caramelizeaza zaharul (atentie sa nu se arda) apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati continuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.


Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema 1 apoi blat crema2 iarasi blat se unge totul cu unt se imbraca in pasta de zahar.

Lasati un timp la rece iar apoi serviti cate o felie.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...

Piftie combinata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii