Tort bezea

Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita. Este un desert foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 kg zahar
  • 450 g miez nuca
  • 2 linguri de faina
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g coniac sau rom
  • 2 pachetele de vanilie
  • coaja de la o lamaie si
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 16 linguri cafea lichida
  • 300 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 10 galbenusuri.

Mod de preparare

Tortul bezea este foarte bun. Blatul - se bat spuma cele 10 albusuri cu 500 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca taiata marunt cu cutitul, 250 g nuca macinata, coaja de la lamaie, doua linguri de faina si sare. Compozitia se imparte in doua sau trei parti, dupa dorinta. Se coc in tava tapetata cu ulei si hartie, la foc potrivit, apoi se lasa la racit.
Crema – cele 10 galbenusuri se bat cu 300 g de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul, adaugam apoi 16 linguri de cafea lichida si 100 g cacao, dupa care amestecam pana devine ca o smantana groasa si dam la racit. Separat, se bate untul spuma cu 200 g zahar si adaugam crema de cacao, cate putin, pana o incorporam toata. Romul se amesteca cu vanilia si esenta de migdale, apoi insiropam foile si le umplem cu crema.


Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii