Tort cioco - piersica

Blatul: Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC. Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 130g ciocolata amaruie
  • 130g unt la temperatura camerei
  • 175g faina
  • o priza sare
  • coaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500g piersici din compot
  • 125g iaurt
  • 125g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 ml lichior Amaretto
  • 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50g ciocolata rasa
  • 3 jumatati de piersica

Mod de preparare

Blatul:

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC.

Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt, se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar (80g).

Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se incerca cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici, dar nu prea mult.

Intre timp se pregateste crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zeama de lamaie si 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. (eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot 4-5 linguri).

Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca.

Se taie cubulete piersicile (mai putin 3-4 jumatati care se pastreaza pentru ornat), peste care se adauga lichiorul, se lasa 10-15 minute sa intre lichiorul in ele.

Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama.

Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema. Tortul se finiseaza cu restul de frisca (200ml) batuta bine cu intaritorul. Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa. Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa