Tort ciocolatos cu budinca

Pentru tort ciocolatos cu budinca albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • CREMA 1
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • esenta de migdale
  • CREMA 2
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • frisca

Mod de preparare

Pentru tort ciocolatos cu budinca albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se incorporeaza in compozitia de ou si se amesteca. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA 1-se topeste untul partial, apoi se mixeaza pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata topita, cacaoa, esenta de migdale si amestecam.

CREMA 2-plicul de budinca il amestecam cu cacao si 100 ml lapte. 300 ml lapte punem pe foc cu zaharul si cand incepe sa fiarba dam oala la o parte si adaugam amestecul de budinca. Amestecam bine si punem din nou pe foc amestecand energic pana se ingroasa. Adaugam esenta de rom si lasam crema de tort sa se raceasca putin.

Blatul de tort copt si racit il lasam taiem in 3

Asezam prima foaie-insiopam-crema 1-foaie-insiropam-crema 2 (o adaugam calduta). Lasam sa se raceasca complet dupa care adaugam a 3 foaie-insiropam, adaugam plicul de tort jelle (am amestecat continutul cu 3 linguri zahar si 200 ml apa rece, l-am pus pe foc cca 1 min dupa care l-am lasat sa se raceasca putin) si frisca.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Buturuga de Crăciun

Deși anul acesta mi-am propus să nu prepar nimic de sărbători, tot suntem plecați:D, nu m-am putut abține:D Ceva bun...

Buturuga de Crăciun
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii