Pentru acest tort aveti nevoie de capsuni, oua, zahar, faina, cacao, mascarpone, coniac si frisca.
Pentru aceasta reteta de tort se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma si zaharul adaugat in ploaie. Se adauga faina si cacaua si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forma de tost, iar aceasta se introduce in cuptorul incins. Separat, se prepara crema. Se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga branza mascarpone si se mixeaza bine. Se bate frisca, se incoproreaza crema mascarpone, coniacul, apoi se lasa la rece. Blatul racit se taie in 3 foi. Peste prima foaie se pune un strat de crema, apoi caspuni, apoi se asaza a doua foaie, din nou crema, capsuni si ultima foaie. Tortul se orneaza cu caspuni, coaja de portocala, fulgi de ciocolata si frunze de menta.
Tortul se poate servi cu frisca sau cu fructe proaspete.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti