Tort cremos de ciocolata cu cocos

Tortul cremos de ciocolata cu crema de nuca de cocos este o reteta de tort fin, delicios. Blatul cu ciocolata amara se imbina perfect cu crema de nuca de cocos. Tortul poate fi realizat pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 113g unt nesarat
  • la temperatura camerei
  • 397g zahar tos
  • 11g ciocolata amaruie
  • 4 oua
  • 106g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare
  • 240g lapte de cocos
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema de cocos:
  • 120g unt
  • 14g faina
  • 1 lingurita esenta de nuca de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita lapte de cocos
  • un varf de sare
  • 227g zahar pudra
  • 190g crema de branza fina
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si tapeteaza cu hartie pergament o tava de tort cu diametrul de 22cm. Unge cu putin unt si hartia pentru copt.

1) Intr-un bol mare, mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine o spuma. Topeste ciocolata la baie de aburi, amesteca pana se raceste, si adaug-o in amestecul de unt. Mixeaza din nou pana la omogenizare. Adauga cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare pana obtii un amestec pufos.

2)Intr-un alt bol amestecat faina impreuna cu bicarbonatul, praful de copt si sarea. Amesteca intr-un vas laptele de cocos cu vanilia si esenta de cocos.

3) Adauga ingredientele uscate in amestecul de unt, alternand cu amestecul umed de lapte de cocos, pana la incorporare. Imparte aluatul astfel format in 2 sau 3, toarna in tava de tort si niveleaza cu o spatula. Coace blaturile de tort pentru 26-28 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Lasa blaturile de ciocolata sa se odihneasca in tava pentru 10 minute, dupa care scoate-le pe un gratar pana la racire completa.

4) Intre timp pregatim crema de cocos. Amesteca untul cu faina, adauga esenta de nuca de cocos si extractul de vanilie, laptele de cocos, si amesteca pana sunt bine omogenizate. Adauga apoi sarea si jumatate din cantitatea de zahar, mixeaza bine. Adauga apoi crema de branza si restul de zahar si mixeaza pana la omogenizare.

Pune crema deasupra primului blat, niveleaza, adauga cel de-al doilea blat, apoi acopera tortul la suprafata cu restul de crema ramasa. Decoreaza cu fulgi mari de nuca de cocos.


Baga tortul de ciocolata cu crema de nuca de cocos la frigider pana in momentul servirii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii