Tort Croque en Bouche cu ciocolata

Tortul Croque en Bouche este o reteta minunata de tort format din gogosele de ecler umplute cu crema fina de lamaie, "sudate" prin ciocolata topita si legate de panglici de zahar ars.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de lamaie:
  • 250ml lapte
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 galbenus
  • 60g zahar
  • 1 lingura faina
  • Aluat de ecler
  • 100g ciocolata amaruie
  • Pentru panglica de zahar:
  • 64g zahar
  • 1 lingurita glucoza lichida
  • 50ml apa
  •  

Mod de preparare

Gogosele cu aluat de ecler se fac dupa reteta indicata, dar rotunde nu lunguiete.

Crema de lamaie se prepara cu o zi inainte:

laptele se fierbe impreuna cu zeama de lamaie pentru 3-4 minute. Galbenusul se mixeaza cu zaharul, la care apoi se adauga faina. Laptele caldut se toarna peste amestecul de ou, apoi se pune la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Puneti-o deoparte cu folie alimentara deasupra, ca sa nu faca coaja, si lasati-o la frigider peste noapte.

A doua zi umpleti gogosile de ecler cu crema de lamaie. Topiti ciocolata la baie de aburi si inmuiati partea de sus a lor in ciocolata. Asezati-le pe un platou in forma de turn, folositi ciocolata topita ca si lipici :).

Urmeaza imbracatul tortului in panglici subtiri de zahar ars:

Pune zaharul impreuna cu glocuza lichida si apa la foc mic, amestecand mereu, pana cand zaharul are o culoare aurie, deschisa. Lasa-l putin deoparte, si aseaza folie sub tort, ca sa nu imprastii zaharul topit.

Amesteca bine in zaharul topit ca sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unei furculite pe care o scufunzi constant in zahar topit, si cu miscari circulare, "imbraci" tortul in panglicile fine de zahar.

Acest pas se realizeaza chiar inainte de a fi servit.

Sursa reteta: Rodiva - for the love of cakes


Croque en Bouche este o reteta de tort minunata, potrivita pentru orice ocazie speciala.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa