Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma.
Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.
Se face crema: se freaca intr-un vas, in bain-marie, galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cu o treime din cantitatea de crema.
Se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:
Tort cu zmeura
Tarta cu caise
Tort diplomat
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa