Tort cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate

Tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate este o reteta de tort absolut fantastica. Este un tort pe care-l puteti pregati cu orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar fin
  • * 4 linguri faina
  • * 70 g alune de padure
  • migdale si nuci caramelizate
  • * 1 lingurita cacao
  • * 1 lingurita extact de vanilie
  •  
  • Pentru crema de alune de padure
  • migdale si nuci caramelizate :
  • * 250 g alune de padure
  • migdale
  • nuci
  • * 150 g zahar
  • * 2 galbenusuri
  • * 70 g zahar fin
  • * 70 g unt
  • * 70 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat de tort:

Albusurile se mixeza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul .
Se adauga si galbenusurile unul cate unul continuand mixarea.
Alunele de padure,migdalele si nucile caramelizate se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se adauga peste amestecul de mai sus.
Se adauga si extractul de vanilie .
Faina amestecata cu cacao se cerne si se adauga treptat amestecand cu o spatula de jos in sus.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute.

Preparare crema de alune de padure, migdale si nuci caramelizate:

Alunele de padure, migdalele si nucile se prajesc putin in cuptor.
Intr-un vas topim zaharul,apoi adaugam alunele de padure,migdalele si nucile amestecand mereu.
Alunele de padure, migdalele si nucile caramelizate se scot pe o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca.
Se maruntesc mai intai cu un cutit,apoi se pun in robotul de bucatarie obtinand granule mici.
Galbenusurile amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur amestecand mereu pana cand se dizolva intreaga cantitate de zahar.
Se da de pe foc, se adauga untul taiat cubulete ,se amesteca usor, si se lasa la racit.
Frisca se bate si se amesteca cu crema de oua si unt.
La sfarsit punem alunele de padure, migdalele si nucile maruntite amestecand foarte bine.
Se lasa crema la frigider aproximativ o ora.


Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale ,si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si 1 lingurita de extract de vanilie.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune crema de alune ,migdale si nuci caramelizate (pastrand putina crema pentru ornare ) si al doilea blat.
Se imbracatortul in crema si se decoreaza cu alunele de padure, migdale si nucile caramelizate.

Cu Philips Multicooker poti gasi usor si rapid diverse retete pentru ca are cateva functii importante, astfel poti incalzi orice fel de mancare folosind functia "REHEAT" si poti pastra mancarea calda cu ajutorul functiei "KEEP WARM".


Serviti tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca