Tort cu banane, migdale si crema ganache

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale, zahar, faina si altele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 banana mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua – separam galbenusuriel de albusuri
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri fulgi migdale
  • 3 migdale tocate grosolan
  • 100 g ciocolata topita
  • 3-4 picaturi esenta migdale
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata (eu am pus 100 g ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte)
  • Pentru insiropat:
  • 1 ceasca apa
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort trebuie prima data sa zdrobiti banana si sa o amestecati cu 3 galbenusuri si apoi cu ulei. dupa ce aveti o compozitie omogena se adauga faina amestecata cu praf de copt si fulgi de migdale.

Se face un amestec din cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, 2 linguri de lapte. Se toarna apoi acest amestec peste compozitia cu faina.

Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari.daca va grabiti puteti pune crema 30 de minute in congelator.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.



Lasam tortul cu banane, migdale si crema ganache la rece minim 3 ore apoi servim.Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii