Tort cu banane, migdale si crema ganache

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale, zahar, faina si altele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 banana mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua – separam galbenusuriel de albusuri
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri fulgi migdale
  • 3 migdale tocate grosolan
  • 100 g ciocolata topita
  • 3-4 picaturi esenta migdale
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata (eu am pus 100 g ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte)
  • Pentru insiropat:
  • 1 ceasca apa
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort trebuie prima data sa zdrobiti banana si sa o amestecati cu 3 galbenusuri si apoi cu ulei. dupa ce aveti o compozitie omogena se adauga faina amestecata cu praf de copt si fulgi de migdale.

Se face un amestec din cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, 2 linguri de lapte. Se toarna apoi acest amestec peste compozitia cu faina.

Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari.daca va grabiti puteti pune crema 30 de minute in congelator.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.



Lasam tortul cu banane, migdale si crema ganache la rece minim 3 ore apoi servim.Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa