Tort cu banane si ciocolata

Tortul cu banane si ciocolata este absolut delicios. Combinatia ciocolata-banane il face potrivit si apreciat si de cei mici, fiind in acelasi timp o reteta de tort potrivita pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 230 g zahar
  • 3 oua
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 100 g smantana
  • 330 g faina
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 110 g ciocolata topita si racita
  • 3-4 banane pasate + 2-3 banane pentru umplut tortul
  •  
  • Crema:
  • 750 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • In plus
  • am mai folosit jumatate de tableta de ciocolata neagra si doua banane pentru ornat...

Mod de preparare

Se bate bine untul cu zaharul pana se face un fel de spuma (eu untul l-am topit, dar l-am lasat dupa aceea sa se raceasca bine bine pentru ca mi se parea prea lichid... asa ca la temperatura camerei e suficient) dupa care am adaugat ouale, intregi, unul cate unul. Am adaugat apoi zaharul vanilat si am amestecat bine toata compozitia. Se arunca in castron si smantana si se ameteste bine cu mixerul. Dupa care incorporam treptat faina amestecata cu bicarbonatul si ciocolata topita si racita. In cele din urma incorporam si bananele pasate. Dupa ce amestecam totul, impartim compozitia in doua parti aproximativ egale si le punem la copt. In reteta zicea parca ceva de o tava de 20 cm diametru, dar nu am folosit una de 22 cm si a iesit bine. Si le-am copt pe rand (n-aveam doua tavi la fel, dar al doilea blat nu si-a schimbat consistenta chiar daca a stat mai mult timp). Nu mai stiu cat au stat la cuptor si nici la cate grade... in jur de 170-180 cred. Oricum le-am lasat in cuptor pana au trecut testul scobitorii.

Cand blaturile sunt gata, se taie in doua pe orizontala si urmeaza asamblarea lor.

Din ciocolata alba si jumatate din cantitatea de frisca lichida se face o crema ganache alba, restul de frisca lichida se bate ca o frisca normala si se incorporeaza in crema ganache. Din pacate, crema mea ganache nu a iesit cum ar fi trebuit (a fost prima oara cand am facut asa ca zic eu ca e de iertat) asa ca am adaugat peste ea un plic de crema pentru prajituri cu aroma de lamaie si un plic de intaritor de frisca. Am zis ca o sa iasa un dezastru, dar tot raul spre bine. Aroma subtila de lamaie s-a potrivit, parerea mea, la fix cu restul tortului. In cele din urma incorporam si bananele pasate.

Prin urmare, crema fiind gata, se purcede la asamblare: se pune o parte de blat, un strat de crema (crema se imparte in patru parti... trei parti vor fi puse intre blaturi, iar cu cea de-a patra parte se va imbraca blatul) si un strat de banane taiate rondele.

Reteta Tort cu banane si ciocolata a fost propusa de sophie pe forum culinar.


Tortul cu banane si ciocolata se imbraca cu crema ramasa si se decoreaza cu ciocolata topita.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata cu cirese si biscuit

O inghetata delicioasa care este ideala in dieta datorita ingredientelor folosite.

Inghetata cu cirese si biscuit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii