Tort cu banane si iaurt

Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar) Pentru aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 lingure cu zahar
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 5 banane
  • oua
  • 1 iaurt alb (125gr)
  • 1 1/4 pahar cu zahar
  • 1 pahar (nu plin) cu ulei
  • 2 1/2 pahare cu faina (sau 2 pahare faina integrala)
  • 1/2 pahar cu ovaz
  • 1 pachet cu praf de copt

Mod de preparare

Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar)

Pentru aluat (folosesc 1 pahar de 300ml ca masura standard) se amesteca bine 4 oua, 1 iaurt alb (125gr), 1 1/4 pahar cu zahar

1 pahar cu ulei.

Se adauga faina, ovaz, praf de copt.

Se pune in cuptorul preincalzit (in partea de jos) la 180°C pentru 40-45 min, dupa care se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!

Reteta Tort cu banane si iaurt a fost propusa de Patyortiz pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane: Prajitura cu biscuiti si budinca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca