Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori. Se separa albusurile de galbenusuri.
Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori.
BLATUL:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.
Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.
Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea.
Se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate si se lasa la racit.
CREMA:
Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.
Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.
Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.
Se face un sirop care se lasa la racit.
Se taie blatul de tort in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.
Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti