Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca

Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori. Se separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • esenta rom
  • vanilie
  • lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca Hulala
  • 3 ciocolate amarui(eu am pusPrimola)
  • esente
  • SIROPUL:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar

Mod de preparare

Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori.

BLATUL:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.
Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.
Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea.
Se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate si se lasa la racit.

CREMA:
Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.
Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.
Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.
Se face un sirop care se lasa la racit.
Se taie blatul de tort in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.
Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa