Tort cu blat de migdale si spuma de fructe

Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr morcovi
  • 5 oua
  • sare
  • 250 gr zahar
  • 80 gr faina
  • coaja si suc de portocala
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 gr migdale
  • 1/2  scortisoara
  • Pentru spuma de fructe:
  • 6 foi gelatina
  • 1 banana
  • 1 mango
  • 4 fructe maracuja
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 250 gr frisca
  • Pentru ornat:
  • 150 gr frisca
  • 1 fruct de sharon
  • 5 oua de ciocolata
  • 50 gr fistic

Mod de preparare

Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se rad morcovii, ouale se separa si se bat galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala. se amesteca faina cu praful de copt, migdalele, sarea si scortisoara. In crema de oua se inglobeaza amestecul de faina si morcovii. Se adauga sucul de portocale, apoi se bat albusurile si se inglobeaza si ele. Compozitia de pandispan obtinuta se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si taie pe 2 niveluri. Pentru spuma de fructe se inmoaie gelatina in apa rece. Se decojesc banana si fructul de mango, pulpa de mango se desprinde de pe samburele lemnos taind felii cu cutitul. Se paseaza fructele. Se taie in doua fructele de maracuja si se desprind de pe pulpa, apoi se paseaza. Se topeste ciocolata in bain-marie si se adauga la piure. Se incalzeste si se dizolva inauntru gelatina. Se bat albusurile cu 1 lingura zahar, se adauga apoi restul de zahar si se bate bezeaua. Se bate separat frisca. In final se inglobeaza in piureul de fructe mai intai bezeaua si apoi frisca. Se asaza apoi pe un platou blatul de jos si se asaza de jur imprejur inelul formei. Se acopera blatul de tort cu jumatate din cantitatea de spuma si se niveleaza. Deasupra se asaza al doilea blat, se unge cu restul de spuma de fructe, dupa care se da tortul la frigider cca 4 ore. Se bate apoi frisca si se unge marginea tortului cu frisca. Se spala fructele de sharon si se taie felii subtiri, apoi se asaza in mijlocul tortului, sub forma de cuib. Se asaza ouale decorative, apoi se orneaza cu fistic.


Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe se serveste dupa ce a stat la rece.

 

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos