Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt. Se adauga zaharul, se co
Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt. Se adauga zaharul, se continua operatia si se adauga faina, in ploaie si un praf de sare cand amestecul a devenit omogen. Se bat albusurile spuma, se pun peste aluat si se rastoarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, se raceste in tava si se scoate cu atentie. Se taie in doua pe lat, se insiropeaza cu siropul fiert pe foc mic si parfumat cu nescafe. Se umple cu crema amintita sau cu orice alta cremaiar apoi se tine la rece cateva ore dupa care se taie felii.
Se serveste acoperit cu crema sau cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tort diplomat
Prajitura cu bezea
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa