Tort cu blat si crema de castane

Pentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 castane
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g unt proaspat
  • vanilie
  • 150 g frisca batuta cu zahar
  • crema de castane

Mod de preparare

Pentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda. Se lasa sa fiarba pana se moaie complet. Se scurg bine de apa care a mai ramas si se trec prin masina de tocat, apoi printr-o sita. Se amesteca cu zaharul pisat, vanilie si galbenusurile puse pe rand. Se freaca bine pana devine ca o crema. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma si la urma cu albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit trei sferturi de ora.
Cand este gata tortul, trebuie sa fie putin moale la mijloc. Daca se tine prea mult la foc, devine aspru. Se lasa sa se raceasca in forma. Se rastoarna, se glaseaza cu ciocolata sau cu cafea, iar deasupra se pune frisca batuta. Daca tortul de castane se umple cu crema, atunci se coace compozitia in doua forme de marime egala. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, se pun una peste alta si intre ele crema de castane.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...