Tort cu cacao

Tortul cu cacao se face simplu si va trebuie 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar, 6 linguri de faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 10 linguri de apa
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de nuca macinata si
  • o lingurita de amoniac stins
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 300 g zahar
  • 6 linguri de apa.

Mod de preparare

Pentru tortul cu cacao , blatul se face din  galbenusurile frecate cu zahar, adaugand cate putin, alternativ cu apa, apoi se bate bine pana se topeste zaharul, adaugand faina, nucile si amoniacul. La urma, punem albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa, zaharul si cacaoa pana se ingroasa si se dau la racit. Apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu o esenta de rom.


La final, taiem blatul in trei foi, ungem cu crema si pe margine, tortul cu cacao il barotam cu nuca prajita si sfaramata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

Plăcinta cu iaurt și afine este o bunătate, o rețetă care se pregătește foarte ușor și te bucură prin gustul ei...

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos