Tort cu cacao

Tortul cu cacao se face simplu si va trebuie 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar, 6 linguri de faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 10 linguri de apa
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de nuca macinata si
  • o lingurita de amoniac stins
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 300 g zahar
  • 6 linguri de apa.

Mod de preparare

Pentru tortul cu cacao , blatul se face din  galbenusurile frecate cu zahar, adaugand cate putin, alternativ cu apa, apoi se bate bine pana se topeste zaharul, adaugand faina, nucile si amoniacul. La urma, punem albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa, zaharul si cacaoa pana se ingroasa si se dau la racit. Apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu o esenta de rom.


La final, taiem blatul in trei foi, ungem cu crema si pe margine, tortul cu cacao il barotam cu nuca prajita si sfaramata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa