Tort cu caise si iaurt

Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand ge

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de piscot rotund
  • 2 cutii de 4
  • 5 dl iaurt cu caise
  • 1 cana gelatina
  • 1 compot de caise sau 4-5 caise
  • 1 cana intaritor alimentar
  • 7 dl frisca
  • 2 linguri zahar pudra (pentru frisca)
  • 18 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand gelatina se topeste. Punem la racit1,5-2 ore si cand incepe sa se intareasca, taiem cubulete jumatate din cantitatea de caise. Amestecam intr-o oala mai mica 1 lingura jumatate de gelatina cu 4 linguri de apa. Batem spuma frisca impreuna cu 2 linguri de zahar si incorporam intaritorul alimentar amestecand continuu. Apoi incalzim gelatina din oala mai mica pana devine transparenta si o adaugam la frisca. Intre timp batem frisca pana devine tare si adaugam 8-10 linguri din ea la iaurt si amestecam pana obtinem o crema neteda. Ungem o foaie de psicot cu crema de frisca si iaurt, o presaram cu jumatate din cantitatea de cubuletele de caise si o acoperim cu alta foaie de piscot si procedam la fel. Ungem atat partile laterale cat si partea superioara a tortului cu crema de iaurt. Taiem in fasii subtiri caisele ramase si le pozitionam in cerc in mijlocului tortului, iar marginile le decoram cu frisca ramasa.
Alte prajituri recomandate:

Tiramisu

Diplomat

Tarta cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa