Tort cu ciocolata

Tortul cu ciocolata si visine este o reteta de tort potrivita pentru o ocazie festiva, nu cunosc persoana careia sa nu-i placa ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 40 ml ulei
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 1 ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.
Crema:
-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit.

Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot


Servim tortul cu ciocolata cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...