Tort cu ciocolata si portocale

Tortul cu cicolata si portocale este un tort delicios cu crema fina de branza si aroma de portocale, perfect pentru orice masa festiva sau de sarbatoare. Se prepara foarte usor si este delicios!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredinte:
  • 250g unt
  • 100g ciocolata alba
  • 2 lingurite extract de portocale
  • 400g faina
  • 500g zahar brun fin
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 285ml iaurt de baut
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  • Pentru glazura:
  • 500g mascarpone
  • 500g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung cu unt si se tapeteaza cu faina doua forme de tort cu diametrul de 23cm. Untul si ciocolata se topesc impreuna la baie de aburi. Intr-un alt bol se amesteca faina impreuna cu zaharul, bicarbonatul si un praf de sare. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, sucul si coaja de portocala. Se toarna lichidul si amestecul de ciocolata in ingredientele uscate. Se adauga 150ml apa clocotita si se amesteca bine. Se toarna amestecul in parti egale in cele doua forme, si se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazura se mixeaza bine mascarpone impreuna cu untul. Zaharul se cerne deasupra, apoi se adauga sucul si coaja de portocala si se mixeaza din nou. O treime din crema o vom amesteca cu cele doua linguri de cacao. Pastram la frigider pana in momentul utilizarii.

Se pune crema din abundenta intre cele doua blaturi, iar cu ajutorul unui pos se decoreaza partea superioara a tortului dupa care se presara cacao din abundenta.


Tortul cu ciocolata si portocale se tine la frigider 1 ora dupa care se poate servi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa