Tort cu ciocolata si visine

Tort cu ciocolata si visine este delicios si satios. Daca nu va plac visinele, puteti folosi orice fel de fructe pentru aceasta reteta de tort.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 kg visine
  • 100.gr ciocolata menaj de decor
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Tort cu ciocolata si visine este delicios si satios. Daca nu va plac visinele, puteti folosi orice fel de fructe pentru aceasta reteta de tort.

Toate ingredientele pentru foi se amesteca si se imparte aluatul in doua. Intr-o tava unsa cu ulei si imbracata cu hartie de copt torni o parte de aluat si intinzi cu o lingura de lemn imnuiata in ulei. Coci in cuptorul preincalzit cam un sfert de ora, dupa care o lasi sa se raceasca. Procedezi la fel si cu aluatul ramas.

Pentru crema: amesteci laptele cu faina, ouale si zaharul vanilat si pui pe foc pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca si o amesteci cu untul mixat cu zaharul pudra. Pui crema intre cele doua foi si apesi usor.

Pentru bezea: bati albusurile spuma tare cu zaharul pe baie de aburi si o intinzi pe prajitura. Asezi visinile scurse bine si stropesti in zig zag cu ciocolata topita in 50 ml lapte.


Tortul cu ciocolata si visine se pune la frigider si se serveste a doua zi. Blaturile trebuie sa se inmoaie. In loc de visine puteti folosi  capsune, cirese, kiwi, ananas, caise sau ce fructe va plac mai mult.
Un tel de la Kitchen Shop mi-ar fi prins tare bine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca