Un tort foarte ciocolatos si foarte gustos.
Blat:
Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba. O lasam la racit. Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare. Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, parful de copt si faina. Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu). Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat. Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor. Impartim blatul in 3 .
Crema: Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa. Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa. Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale. Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin sa se racoreasca. Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider. Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu), bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii