Tort cu crema bavareza de portocale

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cat

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 120 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 50 g alune
  • 1 lingura rom
  • Crema:
  • 6 portocale
  • 400-500 ml sirop
  • 250 g coaja de portocale
  • 40 g gelatina
  • 250 g orez fiert in lapte indulcit
  • 2 pahare frisca

Mod de preparare

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cate o lingurija de alune macinate si romul.

Totul se amesteca bine 30 min. La urma se adauga taina cernuta. Se coace in forma de tort.

Crema. Se strecoara zeama portocalelor amestecand-o cu siropul caldut, coaja rasa de portocala si gelatina pusa in apa rece si topita in bain marie.

Se trece totul prin sita si se amesteca bine tinand vasul pe gheata. Se adauga cate putin orezul, care a fost fiert cu lapte indulcit si frisca. Compozitia se pune intr-o forma si se tine la congelator. Dupa o ora se rastoarna peste blatul copt.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca