Tort cu crema de branza

Tortul cu crema de branza este un tort lejer si usor de facut, fiind ideal pentru mesele festive cu multi invitati si multe feluri de mancare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 250 g crema de branza
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 500 g frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca
Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam crema de branza si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.
Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.
300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam.
Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.
Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.


Tortul cu crema de banza se serveste rece, ornat cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa