Tort cu crema de castane si frisca

Pregatim blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g castane cu coaja
  • 160 g zahar vanilat
  • 4 oua
  • Crema
  • 100 g castane cu coaja
  • 100 g frisca batuta si indulcita
  • 1 lingura rom
  • Garnitura
  • 200 g frisca indulcita

Mod de preparare

Pregatim blatul.

Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)

si se dau prin razatoare. Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare. Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema. Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.

Crema.

Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos