Tort cu crema de ciocolata

Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deopart

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuci macinate
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste crema de galbenusuri. Se adauga doua linguri de cacao cernuta proaspat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie. Se unge o oala cu peretii inalti cu unt, se tapeteaza cu o hartie si peste ea se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora, dupa care se scoate, se raceste si se taie in doua pe lat. Se insiropeaza si se lasa asa zece minute, dupa care se pune un strat de crema de ciocolata, se acopera cu restul de crema si se tine la rece cateva ore inainte de a fi servit.
Alte retete de tort:

Tort mousse de ciocolata

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...