Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.
Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti