Tort cu crema de ciocolata alba si kiwi

Tortul cu crema de ciocolata alba si kiwi este un tort delicios si cu un gust surprinzator, care va face deliciul aniversarilor in familie, alaturid e cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • · 3 oua
  • · 100 gr zahar
  • · 1 lingurita esenta de rom
  • · 70 gr unt
  • topit
  • · 50 ml lapte
  • · 100 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • · 120 gr faina
  • · 1 lingurita praf de copt
  • · un praf sare
  • Crema:
  • · 200 ml frisca lichida
  • · 400 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • · 140 gr crema de branza
  • · 300 gr kiwi
  • tocat marunt

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.
2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si ciocolata amaruie. AMesteca faina cu praful de copt sis area apoi adauga-le in compozitia precedent. Toarna aluatul in forma pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa blatul sa se raceasca complet.
3. Pentru crema, bate frisca. Incorporeaza ciocolata alba urmata de crema de branza.
4. Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge cu crema si presara cu kiwi.Repeta procedura cu restul blaturilor, cremei si fructelor de kiwi.


Tortul cu crema de ciocolata alba si kiwi se serveste in portii, rece de la frigider.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii