Tort cu crema de lamaie

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat
  • 1 ou
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • zeama de la 1-2 lamai
  • Alt blat
  • 250 g margarina
  • 200 ml smantana. 400 g faina
  • Garnitura frisca

Mod de preparare

Foile de blat.

Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde. Acesta se imparte in 4 si se coc pe

rand foi groase de 1/2 deget, pe fundul unei cratite unse cu unt si presarata cu faina.

Crema.

Faina se fierbe cu laptele pana se face ca o ciulama. Separat se freaca margarina si untul, adaugandu-se zaharul pudra. Se amesteca bine si se adauga ciulamaua si zeama lamailor.

Se intinde crema intre foile de blat, se presara tortul deasupra cu zahar si se serveste cu frisca, dupa dorinta.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii