Tort cu crema de lamaie

Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva intre timp faina in putin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 60 gr faina
  • 2-3 lamaie

Mod de preparare

Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva intre timp faina in putin lapte, iar restul se pune la fiert. Se toarna apoi faina dizolvata si se amesteca totul pe foc, pana se ingroasa putin. Se lasa la racit, apoi se adauga untul frecat si se amesteca din nou pana se omogenizeaza compozitia. Se ung blaturile de tort cu aceasta crema.


Tortul se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tort cu mere si crema de zahar ars Tort cu piersici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca