Tort cu crema de mandarine si lamaie

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 3 mandarine
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar de apa
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 lingurita de rom

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la foc potrivit.

Forma se tapeteaza cu unt si faina. Cand este copt, blatul se desprinde de pe margini.

Crema. Se freca untul cu zaharul tos pana nu se mai simte zaharul si untul devine spumos. Se adauga zeama de mandarine, de lamaie si coaja de mandarine rasa.

Siropul. Se fierbe zaharul cu apa si cu coaja de mandarine ramasa de la crema.

Se da compozitia in cateva clocote, se lasa sa se raceasca si se adauga romul.

Blatul se taie orizontal in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Pe deasupra si pe margini se imbraca tot cu crema.

Pe margini se decoreaza cu felii de mandarine curatate de pielita si pe deasupra se orneaza tot cu felii de mandarine, dar acoperite cu crema.

Se tine la rece.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca