Tort cu crema de marmelada

Tortul cu crema de marmelada este o reteta de tort foarte simpla. Crema de tort pe baza de albusuri este gustoasa. Ingredientele necesare sunt: oua, miere, faina, marmelada.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • o lingura untura
  • 3 linguri miere
  • 8 linguri zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 450-500 g faina
  • Pentru crema:
  • 4 albusuri
  • 2 pahare de zahar de 150 g
  • o lingura marmelada

Mod de preparare

Orice reteta de tort va da un aer festiv oricarui eveniment. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dubleaza cantitatea si zaharul se topeste. Se adauga untura, miere, bicarbonat stins cu zeama de lamaie, faina si se amesteca pana se obtine un aluat potrivit pentru tort. Aluatul se imparte in 5 bile, din care se fac 5 foi pe dosul tavii, unsa cu untura de fiecare data cand se intinde cate o foaie. Fiecare foaie se coace 15 minute.

Pentru crema de tort, se bat albusurile cu zahar pana se intaresc, iar apoi se adauga o lingura de marmelada. Crema trebuie batuta bine. Dupa ce s-au copt foile si s-au racit, se umplu cu crema.


Se poate decora cu crema.

Alte retete recomandate:

Tort cu mere coapte

Reteta tort diplomat

Tort de visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca