Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Tortul cu crema de vanilie, capsuni si visine este pur si simplu minunat. Aroma de vanilie, crema fina, multe fructe, un tort potrivit pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri iaurt
  • 3 foi gelatina(5 gr in total)
  • 1 canita cu visine fara samburi
  • 1 castronel capsuni proaspete
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 cana ness preparat si rece

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.
La final adaugam coaja rasa de portocala.
Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.
Mascarponele il mixam cu 4 linguri zahar pudra, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.
Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.
Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).
Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.
Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.
Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).
Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.
Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.


Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin tortul cu crema de vanilie, visine si capsuni la rece.
Acum este gata de servit.
Sa aveti pofta!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca