Tort cu crema de zahar ars

Aceasta reteta de tort cu crema de zahar ars este la indemana oricui. Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios, mai ales servit rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 gr. zahar
  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar

Mod de preparare

intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Topim zaharul dupa care imbracam oala rotind-o, pe toti peretii, cu zaharul topit. Lasam oala la o parte pana zaharul se intareste. O sa pocneasca si o sa crape pe alocuri, dar nu-i niciun bai.

dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).

apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam.

pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte, apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat .

bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica).

dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta.

Cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.

CU cat topiti mai mult zahar cu atat mai insiropat va fi blatul, asa ca puteti topi si 200g.



Serviti tortul cu crema de zahar ars rece.

Reteta de tort cu crema de zahar ars a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa