Tortul cu crema de zahar ars si mere este delicios si foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de 1 kg mere.
Tortul cu crema de zahar ars si mere este delicios si foarte simplu de preparat. Prima data se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.
Pentru crema de zahar ars se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.
Trcem apoi la blat. Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale.
Tortul cu crema de zahar ars si mere este foarte bun servit rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa