Tort cu frisca

Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si coaja rasa de la o lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina fina
  • sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • marmelada
  • frisca

Mod de preparare

Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si coaja rasa de la o lamaie. Se fac 3 blaturi egale, care se coc pe rand. Dupa ce s-au racit se ung cu marmelada de fructe. Se pun apoi una peste alta si se imbraca in frisca. Deasupra se pot orna cu fructe glasate.


Se serveste tortul dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Cornulete cu rahat

Prajitura televizor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...