Tort cu frisca

Tortul cu frisca este un tort care se face usor si rapid si este potrivit pentru mesele festive, pentru ca poate fi imbunatatit si cu fructe sau gemuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml compot cirese
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 100 ml ulei
  • Crema
  • 400 g smantana
  • 220 g zahar
  • esenta rom
  • decor
  • 1 plic tort gelee rosu

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu plicurile de zahar vanilat si esenta. Galbenusurile amestecate bine cu zaharul pana se formeaza o crema le rasturnam peste albusuri.Adaugam cacaoa si compotul de visine. Dupa adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Rasturnam compozitia intr-o tava (cu inel detasabil) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Mixam smantana cu zaharul pana devine frisca iar la sfarsit adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in 2 felii si insiropam prima felie cu cateva linguri de compot adaugam frisca si deasupra punem a 2a felie si insiropam iar cu compot de cirese. Dam la frigider o ora.Scoatem tortul si ii adaugam deasupra plicul de tort gelee pregatit conform instructiunilor de pe plic. Dam iar 2 ore la frigider.


Tortul cu frisca poate fi imbunatatit si cu dulceata sau sirop de la Bunatati din natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca