Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lamaie (zeama si coaja),
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar,
  • 5 linguri ulei.
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300ml lapte,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 margarina (unt).
  • Decor:
  • 500ml frisca lichida,
  • 3 portocale

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos. Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute. Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.

Pentru crema: Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca.

Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul). Blatul racit se taie in 3 (trei) parti si se umple cu crema de budinca. Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe(dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta(conform instructiunilor de pe ambalaj). Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, iar feliile le-am lipit intre ele cu putina frisca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...