Tort cu frisca si mere

Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort aveti nevoie de 6 oua, o cana zahar, o cana faina, 5 mere, esenta vanilie/rom facultativ si unt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 5 mere
  • Esenta vanilie/rom facultativ
  • 1 varf de cutit de sare
  • 8 linguri zahar pentru caramelizarea tavii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 plicuri frisca sau crema pentru tort
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Unt

Mod de preparare

Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort pentru inceput se pun cele 8 linguri de zahar in tava si se topesc, dupa care se unge toata suprafata tavii. Urmatorul pasa consta in scoaterea tavii afara pentru a se lasa la racit (asta daca doriti sa se raceasca mai repede), dupa care tava  se unge cu unt/margarina. In timp ce tava se afla la racit se curata merele de samburi, se decojeasc si se taie in doua. Dupa ce tava s-a racit merele se aseaza cu partea taiata in jos, pe tot fundul tavii.

Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri si se aseaza in doua recipiente diferite. Acestea din urma se bat cu ajutorul mixerului cu cana de zahar, zaharul vanilinat, esenta si sarea pana se obtine o spuma care sa nu curga. In celalalt recipient se amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi se adauga peste spuma obtinuta mai devreme. Peste aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena care se toarta peste mere. Tava se introduce la cuptor pret de 40-50 de minute, la foc potrivit. Va sfatuiesc sa urmariti tortul inainte de expirarea celor 50 de minute deoarece acest termen este unul relative. El poate varia in functie de marimea tavii, dar si de intensitatea focului.

Dupa ce se lasa la racit, tortul se insiropeaza facultativ cu  sirop de ananas, cu aroma de vanilie/rom sau portocale, dupa preferinta. Apoi se orneaza dupa preferinte. Dupa cum puteti vedea eu am ales clasica combinatie de crema de vanilie si de ciocolata.


Tortul cu frisca si mere este ideal pentru orice aniversare, de preferat cele in familie intrucat marimea tortului nu este foarte mare. Pofta buna va urez!

Aceasta reteta de tort este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit...

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca