Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un p
Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Se adauga alternativ cate doua linguri de albus si faina si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minte.
Crema:
Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor, se adauga la sucul de fructe incalzit, se amesteca bine iar apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat.
Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti