Tort cu fructe

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se adauga apoi fructele glasate, pesmetul si la final albusurile batute s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 140 gr zahar
  • 70 gr fructe glasate
  • 15 gr stafide
  • 180 gr nuca pisata
  • 2 linguri pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • sirop

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se adauga apoi fructele glasate, pesmetul si la final albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se toarna in ea compozitia si se introduce in cuptor la copt. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate din forma si se toarna deasupra sirop si putin rom.


Se serveste ornat cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Prajitura snikers

Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!